29 februari: Niklas Gudmundson, 40 år

Det är väl sällan en enda match har så stor och avgörande betydelse som för Niklas Gudmundson. När Halmstad mötte Parma i Cupvinnarcupen 1995 gjorde Niklas två mål när Halmstad vann med 3–0 på hemmaplan (som för dagen var Nya Ullevi i Göteborg) och utsikterna att slå ut det italienska storlaget syntes stora.

Ett kort inslag från den matchen finns här:
http://www.in.com/videos/watchvideo-halmstads-bk-30-parma-ac-10-niklas-gudmundsson-199495-r-7059294.html

Men Niklas Gudmundson hade lyckats dra på sig en avstängning till returmatchen och fick sitta på läktaren. Parma vann på sin hemmaplan med 4–0.

För Niklas egen del hade det inte så stor betydelse. Anbuden från utländska klubbar haglade in. Till slut blev det Blackburn.

I England gick det inte lika bra. Under två säsonger i Blackburn spelade han bara fem matcher i Premier League. Under vårsäsongen 1997 blev han utlånad till Ipswich och då blev det något fler matcher i division 1.

I stället återvände Niklas Gudmundson till Sverige. Dock utan att komma upp till tidigare kapacitet under fyra säsonger i Malmö FF, två i Elfsborg innan han avslutade spelarkarriären med ett år i Superettan med Ängelholm.

Niklas Gudmundson spelade sju landskamper och var framför allt med i OS i Barcelona 1992. Där spelade han i tre av Sverige fyra matcher.

Klubbar: Halmstad (1988–95), Blackburn (1995–1997), Ipswich (1997 lån), Malmö FF (1997–2000), Elfsborg (2001–02), Ängelholm (2006).

En utförlig intervju med Niklas Gudmundson om karriären finns på Halmstads BK:s hemsida:
http://www.hbk.se/extra/news/?module_instance=1&id=5258

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: